Салліван наступного тижня вперше відвідає Китай - ЗМІ

Салліван наступного тижня вперше відвідає Китай - ЗМІ

Укрінформ
Радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван наступного тижня відвідає Китай, щоб зустрітися із міністром закордонних справ Ван Ї.

Як передає Укрінформ про це повідомляє Axios із посиланням на поінформовані джерела.

Очікується, що спілкування Саллівана та Ван Ї створить підґрунтя для можливої фінальної зустрічі президента США Джо Байдена із лідером Китаю Сі Цзіньпіном пізніше цього року.

Після виходу із президентських перегонів Байден заявив, що планує приділяти більше часу закордонним справам, зокрема частіше подорожувати до інших країн.

Читайте також: Бачення «миру» Путіна суперечить статуту ООН і здоровому глузду - Салліван

Також очікується, що американський і китайський лідери зустрінуться під час саміту лідерів G20 у Бразилії після президентських виборів у Сполучених Штатах у листопаді.

Читайте також: Китай визначився з економічною політикою: чого очікувати в майбутньому

Як пише Axios, візит Саллівана на високому рівні до КНР триватиме з 27 до 29 серпня і припадатиме на час, коли США виходять на фінішну пряму президентської кампанії, в якій обидві партії зайняли жорстку позицію щодо Китаю, особливо стосовно мит.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада 2023 року президент США Джо Байден і глава КНР Сі Цзіньпін провели двосторонній саміт у Сан-Франциско, на якому було заплановане обговорення широкого кола питань, у тому числі війни РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-