Угорський євродепутат, який напідпитку вдарив жінку, складає мандат

Угорський євродепутат, який напідпитку вдарив жінку, складає мандат

Укрінформ
Депутат Європейського парламенту від угорської партії «Фідес» Балаж Дьорфі оголосив про складання мандата після того, як під час п'яної сварки вдарив жінку.

Про це повідомляє Euronews, передає Укрінформ.

«Минулої ночі я, будучи напідпитку, посварився з жінкою, і суперечка, на мій превеликий жаль, переросла в насильство. Хоча я, на жаль, не пам'ятаю, що сталося, те, що я зробив, неприпустимо. Я приймаю всю відповідальність і наслідки», - написав Дьорфі у соцмережі у п’ятницю.

Він додав, що йде з усіх державних посад та з партії «Фідес» прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Читайте також: «Засвітився» на Мальдівах: депутат Арістов складає мандат

Натомість політсила, яку в Європейському парламенті представляють 11 законодавців, заявила, що «має чіткі правила та цінності, і той, хто їх порушує, не може бути членом спільноти».

За даними угорських ЗМІ, інцидент стався в одному з нічних клубів Будапешта. Між Дьорфі та групою людей виник конфлікт, після сварки розпочалася бійка, під час якої євродепутат ударив жінку. На місце події довелося викликати поліцію, один із учасників вечірки зазнав серйозних травм.

Це не перший випадок, коли євродепутат від «Фідес» змушений піти у відставку через неналежну поведінку. У розпал пандемії коронавірусу у 2020 році депутат Європарламенту від «Фідес» Йожеф Саєр подав у відставку після того, як його заскочили на ЛГБТ-вечірці в Брюсселі під час дії режиму карантину. За словами правоохоронців, євродепутат намагався втекти по водостічній трубі, а у його рюкзаку знайшли наркотики.

Як повідомляв Укрінформ, група із 63 депутатів Європарламенту закликала очільників європейських інституцій призупинити право голосу Угорщини в Раді ЄС через зловживання головуванням країни в цій структурі з боку Віктора Орбана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-