У Канаді човен заблокував важливий судноплавний канал

У Канаді човен заблокував важливий судноплавний канал

Укрінформ
Великий вантажний човен сів на мілину поблизу канадського Монреалю, заблокувавши єдиний шлях із Великих озер до Атлантичного океану.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише СВС News.

“Через поломку вантажний човен сів на мілину поблизу Кахнаваке на південному узбережжі Монреалю”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що 138-метрове судно повністю перегородило один із каналів на морському шляху Святого Лаврентія, який сполучає Атлантичний океан із Великими озерами на кордоні США й Канади. “Наразі шість суден постраждали від блокування каналу”, - стверджує CBC News.

В адміністрації морського шляху запевняють, що мають намір уже завтра розблокувати канал. Якщо цього не трапиться, черга із суден суттєво зросте.

Хоча човен сів на мілину, він не зазнав ушкоджень та не становить загрози для навколишнього середовища.

Читайте також: У Конго затонуло судно: щонайменше 24 загиблих

Додамо, що заблокований канал - критична транспортна ланка на шляху між Великими озерами та Атлантичним океаном. Альтернативи йому немає. Цього тижня значення каналу зросло ще більше, оскільки він залишився чи не єдиним маршрутом експорту канадського збіжжя, оскільки рух вантажних потягів канадською залізницею наразі припинено через трудовий конфлікт.

Як передавав Укрінформ, у Сербії зазнав аварії човен з мігрантами, загинуло щонайменше 10 осіб.

Фото: Sharon Yonan Renold/CBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-