Китай другий день поспіль направляє до Тайваню пів сотні бойових літаків і кораблів

Китай другий день поспіль направляє до Тайваню пів сотні бойових літаків і кораблів

Укрінформ
Китай посилює військовий тиск на Тайвань і другий день поспіль направив до острова 38 бойових літаків та 12 кораблів ВМС своєї Народно-визвольної армії (НВАК), які здійснювали маневри навколо Тайваню.

Про це йдеться в добовому зведенні оборонного відомства острова у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Типи китайських літальних апаратів і суден ВМС у повідомленні не вказуються, проте зазначається, що 32 літаки, стільки ж, скільки й минулої доби, перетнули серединну лінію Тайванської протоки, що є неофіційним кордоном між материком і островом, та увійшли в ідентифікаційну зону ППО Тайваню з усіх його сторін.

Окремі бойові повітряні судна НВАК підлітали небезпечно близько на відстань менше ніж 70 км до північного краю острова, де розташована його столиця Тайбей.

Минулої доби міноборони Тайваню зафіксувало навколо острова 41 бойовий літак та сім кораблів армії Китаю - найбільшу від початку серпня кількість.

Читайте також: Тайвань провів ракетні навчання

Як повідомляв Укрінформ, президент Тайваню Лай Чінте заявив, що Тайвань прагне продовжувати свій вільний та демократичний спосіб життя і ніколи не погодиться на встановлення на острові влади Комуністичної партії Китаю.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-