Грузія і Азербайджан долучились до привітань із Днем Незалежності України

Грузія і Азербайджан долучились до привітань із Днем Незалежності України

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі привітала Україну з Днем Незалежності у відеозверненні, а президент Азербайджану Ільхам Алієв надіслав вітальний лист до Президента Володимира Зеленського з нагоди Дня Незалежності.

Про це передає Укрінформ.

Глава Грузії записала відеозвернення англійською мовою, побажавши українському народу звільнити країну від окупації та відновити мир на своїй землі, повідомляє Ехо Кавказу.

«Дорогі українські друзі, я хотіла б від щирого серця та від імені грузинського народу привітати вас із Днем Незалежності! Хочу побажати вам прогресу в досягненні вашої мети, яка також є нашою спільною метою – звільнення вашої країни від окупації, відновлення миру, повного суверенітету та територіальної цілісності вашої країни. Це моє побажання для вашої країни, це моє побажання для моєї країни, і це моє побажання для європейського майбутнього обох країн!» – сказала Зурабішвілі.

У вітальному посланні до Володимира Зеленського від Ільхама Алієва, про яке з посиланням на пресслужбу президента Азербайджану повідомляє АЗЕРТАДЖ, Алієв підкреслив, що Азербайджан та Україну пов'язують «дружні відносини з багатими традиціями».

«Воля наших народів, які історично підтримували один одного, сьогодні є основою наших міждержавних відносин. Азербайджан та Україна демонструють взаємну підтримку та солідарність у питаннях територіальної цілісності та суверенітету відповідно до Статуту ООН, норм та принципів міжнародного права. Висловлюємо намір і надалі докладати всіх зусиль для надання необхідної гуманітарної підтримки та допомоги дружньому народу України», - йдеться у листі.

Президент Азербайджану додав: «Упевнений, що ми й надалі успішно продовжуватимемо спільні зусилля щодо зміцнення азербайджано-української дружби та надійного партнерства, розширення нашої співпраці».

До привітань долучилось і МЗС Азербайджану. У соцмережі Х дипломати написали: «Вітаємо дружню Україну та її народ із Днем Незалежності. З Днем Незалежності, Україно!».

Читайте також: Іноземні дипломати вітають українців з Днем Незалежності

Як повідомляв Укрінформ, до привітань до Дня Незалежності уже долучились іноземні лідери, зокрема прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер, лідери країн Балтії, а також Молдови, Румунії, Швеції, Фінляндії та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-