Прокуратура розслідує аварію яхти британського техномагната біля Сицилії як ненавмисне вбивство

Прокуратура розслідує аварію яхти британського техномагната біля Сицилії як ненавмисне вбивство

Укрінформ
Італійська прокуратура почала розслідування у справі затонулої яхти Bayesian британського технологічного магната Майка Лінча біля Сицилії за фактом ненавмисного вбивства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ABC.

Прокуратура муніципалітету Терміні-Імерезе очолювана Амроджіо Картозіо оголосила про початок розслідування, заявивши, що воно не спрямоване проти конкретної особи.

Зазначається, що генеральний директор компанії-виробника суперяхт Italian Sea Group Джовані Костантіно заявив, що судно не мало структурних проблем, які могли б призвести до корабельної аварії. Він стверджує, що екіпаж судна був погано підготовлений, не дотримувався належних процедур безпеки.

«На яхті сталася низка невимовних, необґрунтованих помилок, на ній сталося неможливе… але вона затонула, тому що набрала води. Звідки – покаже слідство», – сказав Костантіно.

Як повідомлялося, яхта Bayesian потрапила в сильний шторм і затонула біля берегів Сицилії 19 серпня. Було відомо про одну загиблу особу, шестеро людей вважалися зниклими безвісти.

Читайте також: Італія утримує арештовані яхти російських олігархів, активи яких були заморожені - ЗМІ

21 серпня під час огляду затонулого судна були знайдені тіла п'яти осіб: технологічного магната Майка Лінча, голови Morgan Stanley International Джонатана Блумера, його дружини Енн Елізабет, адвоката Лінча Кріса Морвілло та його дружини Нади.

23 серпня водолази знайшли тіло останньої жертви катастрофи яхти Bayesian. Нею виявилась 18-річна Ганна, донька Майка Лінча.

Загалом на борту 56-метрової яхти перебували 22 особи. Берегова охорона Італії врятувала 15 осіб, у тому числі власницю яхти Анджелу Бакарес, дружину Майка Лінча.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-