В українському питанні Китай продовжуватиме просувати мирні переговори - МЗС КНР

В українському питанні Китай продовжуватиме просувати мирні переговори - МЗС КНР

Укрінформ
Китай продовжуватиме посередницьку дипломатію і докладатиме зусиль для сприяння політичному врегулюванню в Україні.

Про це китайським ЗМІ напередодні візиту до Пекіна радника президента США з питань нацбезпеки Джейка Саллівана заявив керівник Департаменту США та Океанії МЗС КНР, передає Укрінформ із посиланням на CCTV.

«В українському питанні Китай займає відкриту та справедливу позицію і продовжуватиме просувати мирні переговори, сприяти політичному врегулюванню та здійснювати посередницьку дипломатію», - сказав чиновник, ім’я якого не називається.

Дипломат також закликав США припинити запровадження односторонніх санкцій проти китайських компаній, не вдаватись до юрисдикції «довгої руки», утримуватися від тиску і шантажу щодо Китаю.

«Китай продовжить вживати рішучих заходів для захисту своїх основних інтересів і законних прав», - додав представник зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, зовнішньополітичне відомство Китаю підтвердило, що радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван 27-29 серпня відвідає Пекін та зустрінеться з міністром закордонних справ КНР Ван Ї.

Американська сторона повідомила, що питання триваючої російської агресії проти України стане одним із головних на переговорах Саллівана з Ван Ї.

Фото: Getty Images

.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-