У Британії на аукціоні продали першу шпальту газети з новиною про загибель «Титаніка»

У Британії на аукціоні продали першу шпальту газети з новиною про загибель «Титаніка»

Фото
Укрінформ
На британському аукціоні Hansons Auctioneers продали першу сторінку газети Daily Mirror про трагедію з лайнером «Титанік» в Атлантичного океану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yahoo News.

Британський океанський лайнер, який відплив із Саутгемптона, затонув 14 квітня після зіткнення з айсбергом під час свого першого рейсу до Нью-Йорка.

Зазначається, що першу шпальту газети, датованої 20 квітня 1912 роком, знайшли під час очищення гардероба в Лічфілді, графство Стаффордшир, де вона пролежала без сонячного світла впродовж 112 років.

Фото: HANSONS AUCTIONEERS & VALUERS
Фото: HANSONS AUCTIONEERS & VALUERS

«Папір зберігся завдяки бабусі нашого літнього клієнта. Вона зберігала газети, в яких відзначалися важливі події, такі як коронація короля Георга V у 1911 році, а також затоплення «Титаніка». Це цінна частина історії», - розповів власник Hansons Auctioneers Чарльз Генсон.

У підсумку першу сторінку газети продали на аукціоні за 34 фунтів стерлінгів.

Читайте також: На аукціоні продали карту меню з Титаніка за £84 тисячі

Як відомо, понад 1500 людей загинули, коли «Титанік» зіштовхнувся з айсбергом в Атлантичному океані 14 квітня 1912 року, в результаті чого судно затонуло.

Як повідомляв Укрінформ, на аукціоні Henry Aldridge&Son in Devizes у британському місті Дівайзіс, графство Вілтшир, продали годинник найбагатшого пасажира «Титаніка» за 1,175 млн фунтів стерлінгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-