Росія конфіскувала $100 мільйонів у Google для фінансування підтримки війни - The Telegraph

Росія конфіскувала $100 мільйонів у Google для фінансування підтримки війни - The Telegraph

Укрінформ
У Росії вилучили понад 100 мільйонів доларів у підрозділу американської компанії Google для фінансування підтримки війни Путіна проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Telegraph.

«Судові пристави конфіскували активи Google в Росії на суму понад 100 мільйонів доларів США, хоча сума, яка нібито підлягала сплаті згідно з рішенням суду, на той час становила менше 12,5 мільйонів доларів США. (Телеканал – ред.) "Царьград" отримав один мільярд рублів від цієї суми, і, як він заявив, використає ці гроші на підтримку війни Росії проти України», - йдеться у заяві Google.

Зазначається, що судові пристави забрали ці кошти з російських банківських рахунків місцевого підрозділу технологічного гіганта у 2022 році, що призвело до його банкрутства того ж року.

Згідно з судовими документами, керуючі банкрутством підрозділу Google передали кошти російським пропагандистським телеканалам, зокрема державним RT і "Царьград".

Минулого тижня Google подав позови проти RT, "Царьград" і НФПТ, власника телеканала «Православный Спас» російського олігарха Костянтина Малофєєва до судів у США та Великій Британії.

Компанія вказала, що російські суди «наклали безпрецедентні штрафи і вибіркові юридичні санкції проти Google у спробі обмежити доступ до інформації про наші сервіси та як покарання за дотримання нами міжнародних санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб».

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство юстиції США розпочало широке кримінальне розслідування щодо американців, які співпрацюють з російськими державними телевізійними каналами напередодні президентських виборів у США у листопаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-