Ескалація ризикує перетворитися на пожежу: США відреагували на обстріли між Ізраїлем та «Хезболлою»

Ескалація ризикує перетворитися на пожежу: США відреагували на обстріли між Ізраїлем та «Хезболлою»

Укрінформ
Ескалація між Ізраїлем та угрупованням "Хезболла" викликає побоювання з приводу виникнення ширшого регіонального конфлікту, до якого можуть бути залучені США та Іран.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник Ради національної безпеки у Білому домі Шон Саветт, повідомляє агенція Reuters.

"Будь-яка серйозна ескалація бойових дій, яка почалася паралельно з війною в секторі Гази, ризикує перетворитися на регіональну пожежу, до якої будуть залучені Іран, який підтримує Хезболлу, та головний союзник Ізраїлю США", - йдеться у повідомленні.

За словами представників Білого дому, президент Джо Байден уважно стежить за цими подіями.

"За його вказівкою високопоставлені посадовці США постійно спілкуються зі своїми ізраїльськими колегами. Ми продовжуватимемо підтримувати право Ізраїлю захищатися, і ми продовжуватимемо працювати для зміцнення регіональної стабільності", — заявив речник Ради національної безпеки Шон Саветт.

Сьогоднішні обстріли відбулися під час зустрічі учасників переговорів у Каїрі в межах останніх спроб припинити бойові дії в Газі.

Хезболла, яку підтримує Іран, заявила, що випустила 320 ракет "Катюша" по Ізраїлю та вразила 11 військових цілей у тому, що вона назвала першим етапом своєї помсти за вбивство Ізраїлем Фуада Шукра, старшого командира угруповання, минулого місяця.

Читайте також: Близько 100 ізраїльських винищувачів завдали ударів по пускових позиціях «Хезболли»

Збройні сили Ізраїлю заявили, що запобігли набагато більшій атаці за допомогою превентивних авіаударів після того, як оцінили, що Хезболла готувалася запустити загороджувальний обстріл, використовуючи 100 реактивних літаків, щоб завдати удару по понад 40 пускових установках Хезболли на півдні Лівану.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 22 серпня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала масштабних авіаударів по об’єктах угруповання «Хезболла» у десяти різних районах південного Лівану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-