Білорусь скупчує війська на кордоні з Україною під виглядом навчань - МЗС

Білорусь скупчує війська на кордоні з Україною під виглядом навчань - МЗС

Укрінформ
Міністерства закордонних справ України повідомило, що Збройні сили Республіки Білорусь під виглядом навчань зосереджують військові сили на кордоні з Україною та закликало посадових осіб Білорусі не робити трагічних помилок під тиском Москви.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві МЗС.

"За даними розвідувальних органів України, збройні сили Республіки Білорусь під виглядом навчань зосереджують значну кількість особового складу, зокрема Сил спеціальних операцій, озброєння та військової техніки, включно з танками, артилерією, РСЗВ, засобами ППО та інженерною технікою, в Гомельській області поблизу північних кордонів України. Також зафіксована присутність найманців колишньої ПВК “Вагнер”, - ідеться у повідомленні.

Як заначили в МЗС, проведення навчань в прикордонній смузі та безпосередній близькості до об’єкту атомної енергетики, Чорнобильської АЕС, створює загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом.

Читайте також: Білорусь перекинула до кордону з Україною щонайменше тисячу військових - Гаюн

"Закликаємо посадових осіб Республіки Білорусь не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви, а її збройні сили — припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню", - в МЗС.

У міністерстві наголосили, що Україна ніколи не робила та не збирається робити жодних недружніх дій проти білоруського народу.

"Застерігаємо, що у разі порушення державного кордону України з боку Білорусі, наша держава вживе всіх необхідних заходів у порядку реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону. При цьому всі скупчення військ, військові обʼєкти і шляхи постачання на території Білорусі будуть законними цілями для Збройних Сил України", - підкреслили в МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, після початку операції ЗСУ в Курській області Білорусь перекинула щонайменше тисячу своїх військових у Гомельську область, яка межує з Україною.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-