Пакистан уперше за вісім років запросив прем’єр-міністра Індії - ЗМІ

Пакистан уперше за вісім років запросив прем’єр-міністра Індії - ЗМІ

Укрінформ
Пакистан направив офіційне запрошення прем’єр-міністру Індії Нарендрі Моді відвідати 15-16 жовтня Ісламабад для участі у зустрічі глав держав і урядів країн-членів Шанхайської організації співробітництва (ШОС).

Про це повідомляє видання The Express Tribune, передає Укрінформ.

Видання зазначає, що Пакистан вперше за вісім років запросив індійського лідера відвідати країну з офіційним візитом.

Востаннє Моді запрошували до сусідньої ісламської республіки у 2016 році для участі у саміті Асоціації регіонального співробітництва країн Південної Азії, проте Нью-Делі тоді бойкотувало захід в Ісламабаді і він не відбувся.

З огляду на нинішні напружені відносини між двома країнами індійський прем’єр-міністр може обмежитися віртуальним форматом участі у майбутній зустрічі ШОС.

Індія і Пакистан, які мають складні двосторонні відносини через невирішену територіальну суперечку, приєдналися до ШОС у 2017 році.

Лідери Пакистану минулого року особисто чи віртуально брали участь у всіх засіданнях ШОС, організованих Індією, яка тоді головувала в організації. Пакистанський міністр закордонних справ Білавал Бхутто Зардарі у травні 2023-го відвідав Гоа для участі в зустрічі глав МЗС ШОС.

Читайте також: Індія прагне поглибити економічні зв’язки з Україною - Моді

Індія також надсилала запрошення прем’єр-міністру Пакистану Шехбазу Шаріфу на саміт ШОС у Нью-Делі в липні, проте перш ніж Ісламабад прийняв рішення з приводу участі, індійська сторона вирішила провести саміт у віртуальному форматі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді запропонував провести наступний саміт миру в Індії. Однак для цього необхідно, щоб Нью-Делі приєднався до комюніке першого Саміту, який відбувся у Швейцарії.

Фото: EPA/HARISH TYAGI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-