США і Південна Корея проводять масштабні навчання ВПС із бойовими стрільбами

США і Південна Корея проводять масштабні навчання ВПС із бойовими стрільбами

Укрінформ
ВПС Сполучених Штатів і Південної Кореї проводять масштабні навчання з бойовою стрільбою із залученням близько шестидесяти бойових літаків різних типів для зміцнення готовності спільно протистояти загрозам з боку КНДР.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

У тренуваннях, що проводяться над водами Жовтого моря біля західного узбережжя Південної Кореї, задіяні сучасні багатоцільові винищувачі південнокорейських ВПС F-35A, F-15K і KF-16 та американські броньовані штурмовики A-10 Thunderbolt II, призначені для знищення танків, бронеавтомобілів та інших наземних цілей.

Під час маневрів американські й південнокорейські пілоти тренуються спільно реагувати на одночасні повітряні та наземні бойові операції армії КНДР, такі як пуски крилатих ракет і обстріли територій Півдня з артилерійських систем великої дальності.

Зокрема, екіпажі винищувачів F-35A та F-15K відпрацьовують удари ракетами класу «повітря-повітря» й нейтралізацію повітряних цілей, а KF-16 та американські A-10 працюють керованими бомбами по наземних імітаційних об'єктах противника.

Читайте також: Тайвань провів ракетні навчання

Тренування ВПС проходять у межах щорічних навчань союзників «Щит свободи Ульчі» (Ulchi Freedom Shield), які триватимуть до 29 серпня і базуються на сценарії розв’язання Північною Кореєю повномасштабної війни проти Півдня із застосуванням усіх видів зброї, у тому числі ракет різних типів.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин розпорядився прискорити розробку і виробництво ударних дронів, активніше застосовуючи технології штучного інтелекту.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-