Азербайджан заборонив в’їзд депутатам ПАРЄ, які голосували проти країни

Азербайджан заборонив в’їзд депутатам ПАРЄ, які голосували проти країни

Укрінформ
Азербайджан вніс депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи, які проголосували проти ратифікації повноважень азербайджанської делегації в організації, до списку «небажаних осіб».

Про це заявив прессекретар МЗС Азербайджану Айхан Гаджизаде, передає Укрінформ з посиланням на АЗЕРТАДЖ.

«Якщо вказані особи прибудуть до Азербайджану до відновлення мандата нашої делегації в ПАРЄ, їм не буде дозволений в’їзд на територію країни», – сказав Гаджизаде.

Ця заява з боку Азербайджану пролунала у відповідь на критику з боку глави німецької делегації у ПАРЄ Франка Шваббе, який, серед іншого, висловив стурбованість азербайджансько-російськими відносинами.

Крім того, в інтерв’ю Радіо Свобода 23 серпня Шваббе заявив, що Азербайджан не зацікавлений у членстві в Раді Європи, звинуватив Баку у відсутності прихильності цінностям Ради Європи, а також стверджував, що азербайджанський парламент не запросить ПАРЄ спостерігачем на парламентські вибори.

Читайте також: Азербайджан подав заявку на вступ до БРІКС

Як повідомлялося, Парламентська асамблея Ради Європи 25 січня не ратифікувала повноваження делегації Азербайджану, дійшовши висновку, що ця країна не виконала основних зобов'язань ПАРЄ. Відповідну резолюцію підтримали 76 делегатів.

Глава німецької делегації Франк Шваббе тоді звинуватив Азербайджан у переслідуванні опозиції, масових порушеннях прав людини в Карабаху та висловив впевненість, що "немає інших способів вплинути", крім обмеження прав держави у ПАРЄ.

Делегація Азербайджану заявила, що припиняє взаємодію з ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-