На великому НПЗ в Омську стався вибух, почалася пожежа - ЗМІ

На великому НПЗ в Омську стався вибух, почалася пожежа - ЗМІ

Відео
Укрінформ
В Омську стався потужний вибух на найбільшому в РФ нафтопереробному заводі "Газпромнефть-ОНПЗ" - було чути у різних районах міста, площа пожежі – 1000 квадратних метрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на місцеві паблікі, а також Телеграм-канали.

Згодом був опублікований коментар Омського НПЗ, в якому йдеться про те, що "займання на Омському НПЗ під контролем" і що "автоматичною системою безпеки заводу зафіксовано загоряння технологічного обладнання". Наголошується, що завод продовжує роботу. Влада повідомила про двох постраждалих співробітників підприємства.

Телеграм-канали "112" та Baza стверджують, що горить установка АВТ-11, яка призначається для поділу нафти на фракції та подальшої переробки. Зберігається можливість нових вибухів. На місці працюють 15 бригад пожежників. Опубліковані відео, на яких видно горіння та дим.

Омський завод "Газпромнефть-ОНПЗ" – найбільше нафтопереробне підприємство у Росії. За наявними даними, воно переробляє близько 22 млн т нафти на рік.

Від Омська до кордону з Україною – понад 2 000 кілометрів. Причини вибуху та пожежі невідомі. Наразі немає даних про те, що вибух на НПЗ пов'язаний з атакою безпілотника чи диверсією.

Читайте також: У Ростовській області РФ масово розпродують нафтобази

Як повідомлялося, з початку 2024 року російські НПЗ в європейській частині країни регулярно були атаковані безпілотниками. На деяких заводах вийшли з ладу установки первинної переробки нафти, які вимагали ремонту, внаслідок чого у РФ упали показники нафтопереробки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-