Генпрокурор Білорусі вимагає визнати полк Калиновського терористичною організацією

Генпрокурор Білорусі вимагає визнати полк Калиновського терористичною організацією

Укрінформ
Генпрокурор Білорусі Андрій Швед направив до Верховного суду країни позов про визнання полку Калиновського терористичною організацією.

Про це повідомляється у пресрелізі генеральної прокуратури Білорусі, передає Укрінформ.

«Генеральний прокурор Республіки Білорусь Андрій Швед на підставі Закону «Про боротьбу з тероризмом» на пропозицію Комітету державної безпеки направив до Верховного Суду клопотання про визнання формування «Полк ім'я Кастуся Калиновського» зі структурними підрозділами, що входять до її складу, терористичною організацією», - заявили у генпрокуратурі Білорусі.

У відомстві стверджують, що основними цілями створення та існування полку «визначено вербування громадян Республіки Білорусь та етнічних білорусів, які проживають за кордоном, які негативно ставляться до керівництва Білорусі та Росії, для участі у бойових діях на території України проти Збройних Сил та військових формувань Російської Федерації, підготовка сил та засобів для захоплення влади в Республіці Білорусь збройним шляхом, залякування населення та дестабілізації громадського порядку» тощо.

«У закритих чатах різних месенджерів ведуться детальне опрацювання та планування акцій терористичної та екстремістської спрямованості», - заявили у генпрокуратурі Білорусі.

Читайте також: Полк імені Кастуся Каліновського стане основою війська вільної Білорусі - ГУР

Як відомо, полк Калиновського – добровольче формування, створене навесні 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Він є частиною Збройних Сил України, і входить до «Інтернаціонального легіону» при ГУР Міноборони України.

Фото: prokuratura.gov.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-