Японія піднімала винищувачі для перехоплення китайського літака-розвідника

Японія піднімала винищувачі для перехоплення китайського літака-розвідника

Укрінформ
Міністерство оборони Японії у понеділок вперше в історії заявило про вторгнення літака ВПС Китаю в повітряний простір країни, через що японські Повітряні сили самооборони піднімали винищувачі для перехоплення порушника.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

В японському оборонному відомстві зазначили, що літак-розвідник Y-9 ВПС Китаю близько 11:29 увійшов у повітряний прості Японії над водами Східнокитайського моря неподалік островів Дандзьо (Danjo Islands) у південно-західній префектурі Нагасакі.

Після приблизно двох хвилин польоту китайський розвідувальний літак залишив повітряний простір сусідньої країни. ВПС Японії, утім, підняли винищувачі для його перехоплення.

В японському Міноборони заявили, що це перший випадок вторгнення китайського літака та що їх фахівці аналізують його політ, щоб встановити ймовірну мету такого маневру.

Читайте також: Японія піднімала винищувачі для перехоплення китайського дрона

Як повідомляв Укрінформ, флагман ВМС Італії авіаносець «Кавур» (Cavour) вперше зайшов у порт Японії, відображаючи бажання європейської країни збільшити свою присутність в Індо-Тихоокеанському регіоні на тлі зростання військової активності Китаю в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-