Флот Туреччини отримав новітній підводний човен - перший із шести

Флот Туреччини отримав новітній підводний човен - перший із шести

Фото
Укрінформ
Військово-морські сили Туреччини отримали підводний човен нового покоління типу Piri Reis, ще п'ять таких субмарин введуть в експлуатацію до 2029 року.

Про це повідомляє Milliyet, передає Укрінформ.

“TCG Piri Reis є першим з наших шести підводних човнів з повітронезалежними силовими установками. На ньому було успішно проведено більше 380 заводських, портових і навігаційних приймальних випробувань. Цей підводний човен має значно кращі характеристики порівняно з аналогами у світі”, - заявив на церемонії президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

За його словами, другий підводний човен Hızır Reis планують ввести в експлуатацію у 2025 році, а Murat Reis - у 2026 році. Усі 6 підводних човнів будуть введені в експлуатацію до 2029 року.

Підводний човен Piri Reis має довжину 68,35 метра, діаметр корпусу 6,3 метра, водотоннажність 1850 тонн, його екіпаж складається з 40 осіб. Він має повітронезалежну силову установку на основі паливних елементів, здатну що дає змогу човну тривалий час діяти у стані занурення.

Субмарина оснащена високошвидкісними торпедами та керованими ракетами для ураження надводних та наземних цілей.

Читайте також: Туреччина планує створити систему ППО «Сталевий купол»

Як повідомляв Укрінформ, перший підводний човен TCG Piri Reis (S-330), побудований на верфі Gölcük, був спущений на воду в березні 2021 року, другий, Hızır Reis, - у травні 2023-го.

Фото: www.milliyet.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-