ВООЗ запустила план заходів із подолання спалаху мавпячої віспи

ВООЗ запустила план заходів із подолання спалаху мавпячої віспи

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я запустила шестимісячний план заходів з метою стримання спалахів передачі мавпячої віспи (mpox), що включає збільшення персоналу в постраждалих країнах і посилення епідеміологічного нагляду, профілактики та реагування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

У ВООЗ підрахували, що для реалізації плану, який триватиме з вересня по лютий наступного року, необхідно фінансування у розмірі 135 мільйонів доларів.

«Спалахи віспи мавп у Демократичній Республіці Конго та сусідніх країнах можна взяти під контроль та зупинити», — заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус.

В Організації також додали, що значно збільшують штат співробітників у постраждалих країнах.

Зазначається, що в останньому оновленому звіті про спалах від Африканських центрів контролю за захворюваннями йшлося про те, що станом на минулий четвер, 22 серпня, в 12 африканських країнах було зареєстровано понад 21 300 ймовірних або підтверджених випадків захворювання та 590 смертей.

Читайте також: Таїланд підтвердив перший в Азії випадок нового штаму мавпячої віспи

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила, що швидке поширення mpox (віспи мавп) в африканських країнах є глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я.

За добу до цього рішення африканські центри з контролю та профілактики захворювань оголосили про «надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров’я континентальної безпеки» через поширення mpox на континенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-