КНДР відправила Росії понад 6 мільйонів артснарядів - розвідка Південної Кореї

КНДР відправила Росії понад 6 мільйонів артснарядів - розвідка Південної Кореї

Укрінформ
Північна Корея із середини 2022 року відправила Росії понад 13 000 контейнерів, ймовірно, зі зброєю.

Про це йдеться у звіті військової розвідки, який оприлюднив представник правлячої Партії народної влади Південної Кореї Кан Де Сіку, передає Укрінформ з посиланням на Yonhap.

Згідно з доповіддю розвідки, КНДР протягом двох років здійснила через свій східний порт Наджін поставку вантажів, які можуть містити понад 6 мільйонів 152-міліметрових артилерійських снарядів.

Військові відстежують ознаки того, що КНДР передає зброю Росії з моменту початку війни в Україні в лютому 2022 року.

Читайте також: Кім Чен Ин наказав прискорити розробку в КНДР безпілотників із технологіями ШІ

«Щоб підготуватися до тривалої війни в Україні, Росія почала формально визнавати Північну Корею базою постачання зброї та боєприпасів», - йдеться у звіті розвідки.

Як зазначає Yonhap, остання цифра поставок означає дворазове збільшення з лютого, коли міністр оборони Шин Вон Сік повідомив журналістам, що Північна Корея відправила до Росії близько 6700 контейнерів.

У розвідці заявили, що Південна Корея і США спільно відстежують можливість відправлення північнокорейських ракет до Росії, досліджуючи російські ракети, випущені по Україні, які мають характеристики північнокорейських ракет.

Військові підозрюють, що КНДР, серед іншого озброєння, могла поставити Росії 122-мм артилерійські снаряди, мобільні зенітні ракети і протитанкові ракети.

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту Путіна в КНДР 19 червня, Росія та КНДР домовилися про взаємну допомогу в обході санкцій, накладених іншими країнами, та про обопільну військову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-