ФРН і Британія підпишуть договір про всебічну співпрацю, включно із допомогою Україні

ФРН і Британія підпишуть договір про всебічну співпрацю, включно із допомогою Україні

Укрінформ
Берлін і Лондон планують на початку наступного року укласти масштабний двосторонній договір, який має охопити всі напрямки співпраці, в тому числі й допомогу Україні.

Про це йдеться у Спільній декларації про поглиблення та зміцнення відносин між Великою Британією та Німеччиною, яку розповсюдили уряди обох країн після переговорів двох лідерів у Берліні 28 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зазначається, що сторони розпочинають роботу над двостороннім договором про співпрацю та проведуть міжурядові консультації для його підписання до початку наступного року. Ця угода відображатиме їх статус найближчих партнерів у Європі з якомога тіснішою двосторонньою співпрацею з питань, які є найбільш важливими для населення країн, йдеться у декларації.

«Німеччина та Велика Британія мають намір захищати та сприяти миру та безпеці в Європі. Як провідні європейські члени НАТО, ми працюватимемо разом з нашими союзниками та партнерами, щоб гарантувати, що наша здатність стримувати та захищатися в євроатлантичному регіоні залишатиметься надійною в будь-який час і проти будь-яких можливих загроз або супротивників. Ми прагнемо стримувати дедалі більш агресивну Росію, підтримувати нашу підтримку України та зміцнювати європейську оборону», - зазначається у документі.

Прем’єри у цьому контексті привітали роботу, яка вже ведеться між міністрами оборони над новою угодою про оборону для зміцнення зв’язків між оборонними структурами, галузями промисловості та збройними силами, яка є ключовою опорою майбутнього двостороннього співробітництва.

Спільні пріоритети включають загалом зовнішньополітичне співробітництво в галузі миру та безпеки, розвиток економік обох держав, промислову трансформацію, співпрацю правоохоронних органів і дії щодо боротьби з нелегальною міграцією, розширення контактів між людьми, молоддю та у сфері освіти, енергетичну безпеку, політику щодо клімату та природи, політику розвитку, транспорт та інфраструктуру, а також технології, дослідження та інновації.

Координуватимуть роботу з переговорів щодо двостороннього договору Міністерства закордонних справ у консультаціях з урядом і відповідними міністерствами.

Німеччину та Сполучене Королівство поєднує міцна дружба, спільні цінності та спільні інтереси. Вони є близькими партнерами в Європі та на міжнародному рівні, а також давніми членами НАТО . Сьогодні, враховуючи спільні виклики, з якими стикаються дві країни, вони переконані, що настав час вивести їх двосторонні відносини на новий рівень, йдеться у декларації.

Читайте також: Прем'єр Британії заявив про підтримку України стільки, скільки потрібно

Як повідомлялось, прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер перебуває в Берліні з візитом. Він зустрівся з президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром і провів переговори з канцлером Олафом Шольцом.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-