У Польщі затвердили бюджет на наступний рік, майже 5% ВВП - на оборону

У Польщі затвердили бюджет на наступний рік, майже 5% ВВП - на оборону

Укрінформ
Уряд Польщі затвердив проєкт бюджету на наступний рік з рекордними витратами на оборону, що становлять майже 187 млрд злотих (приблизно $48 млрд).

Про це під час спільної пресконференції в середу у Варшаві заявили премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск і міністр фінансів Польщі Анджей Доманський, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми підготували бюджет будови і сили: будуватимемо те, що потрібно для безпосередньої безпеки Польщі, а також енергетичної безпеки. Ми узгодили також рекордні витрати на оборону, а йдеться про понад 186 млрд злотих»,- заявив Туск.

Він додав, що це значне зростання у порівнянні з цим роком, який також був рекордним у питанні оборонних витрат.

Своєю чергою міністр Доманський підкреслив, що в наступному році витрати на оборону в Польщі складуть майже 187 млрд злотих, що становитиме 4,7% ВВП країни.

Читайте також: Польща підписала контракт зі США на закупівлю 96 гелікоптерів Apache

Як повідомляло агентство, якщо Польща затвердить такі рекордні витрати на оборону, то вона стане лідером з-посеред усіх країн Північноатлантичного Альянсу за цим показником. Зараз найбільше в НАТО на оборону витрачають Польща, Естонія, США, Латвія і Греція. Натомість 2/3 країн НАТО не витрачають на оборону і 2%, що є однією з вимог на рівні Альянсу.

Проєкт бюджету ще має затвердити парламент Польщі, а також підписати президент РП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-