РФ оголосила в розшук латвійського ексдепутата Юрашса, що два роки воює за Україну

РФ оголосила в розшук латвійського ексдепутата Юрашса, що два роки воює за Україну

Укрінформ
Росія оголосила в міжнародний розшук ексдепутата латвійського Сейму Юріса Юрашса, щодо нього порушено дві кримінальні справи.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал Baza.

49-річний ексдепутат звинувачується у РФ за двома статтями: «Участь найманця у збройному конфлікті» та «Публічне поширення свідомо неправдивої інформації про ЗС РФ».

Слідство країни-агресорки заявляє, що в період з вересня 2022 року до червня 2024 року Юрашс брав участь у бойових діях на боці України. При цьому, як повідомляє Генпрокуратура Росії, за зазначені дії він отримував винагороду.

Крім того, Юрашса звинувачують у тому, що в квітні 2022 року він розмістив публікації про вчинені російськими військовослужбовцями вбивства мирних жителів. Наразі кримінальну справу стосовно Юрашса вже направлено до суду.

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього року Басманний районний суд Москви заочно заарештував групу іноземців, які воюють на боці України. Серед них був Юріс Юрашс.

Читайте також: Литва і Латвія домагаються уніфікації санкцій проти Білорусі та Росії

Юріс Юрашс закінчив Латвійську поліцейську академію, кілька років очолював відділ у Бюро із запобігання та боротьби з корупцією. З 2018 року – депутат латвійського Сейму від Нової консервативної партії, навесні 2020 року став головою юридичної комісії Сейму Латвії, а також очолив парламентську фракцію НКП.

14 березня стало відомо, що Юрашс склав депутатський мандат, щоб стати до лав захисників України.

Фото: Baza /Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-