В Японії через потужний тайфун зупинені залізничне і авіасполучення

В Японії через потужний тайфун зупинені залізничне і авіасполучення

Укрінформ
У південно-східних регіонах Японії через потужний тайфун Шаньшань (Shanshan), що приніс зливи і сильний вітер, у четвер призупинено рух потягів та скасовано більшість авіарейсів.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ. 

Найбільше від тайфуну постраждала префектура Кагосіма на південному острові Кюсю, на яку Шаньшань обрушився в четвер близько 8-ї ранку, рухаючись на північ зі швидкістю 15 кілометрів на годину та сильним вітром до 216 км/год. 

У деяких районах на Кюсю протягом наступних 24-х годин прогнозується до 600 міліметрів опадів. 

Метеорологи застерігають, що тайфун рухається повільно і сильний вітер та зливи можуть продовжуватися в деяких районах тривалий період, через що зростає небезпека природних катастроф, таких як падіння дерев, підтоплення чи сходи ґрунту.

Щоб запобігти жертвам та мінімізувати шкоду від стихії на всьому острові Кюсю компанії-оператори залізниць від вечора середи і щонайменше до середини дня четверга зупинили рух усіх потягів, а авіаперевізники скасували більшість рейсів в аеропортах регіону. 

Через різке погіршення погодних умов тимчасові обмеження на рух потягів та авіаперельоти від вечора середи запровадили й у сусідніх із Кюсю префектурах центральної Японії.

Читайте також: Біля берегів Японії різко почастішали напади дельфінів на людей

Toyota Motor та ряд інших великих автовиробників оголосили про призупинення у четвер роботи деяких своїх заводів у постраждалих від тайфуну районах, а місцева влада попередила людей про необхідність підготуватися до сильних вітрів, високих хвиль та бути готовими до евакуації у разі погіршення погодних умов.

Як повідомляв Укрінформ, у Японії через наближення тайфуну «Ампіл» скасували близько 650 авіарейсів і призупинили усі рейси швидкісних потягів між Токіо та Нагоєю.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-