У Молдові суд не пустив проросійський блок «Перемога» до участі у президентських виборах

У Молдові суд не пустив проросійський блок «Перемога» до участі у президентських виборах

Укрінформ
Вища судова палата Молдови (ВСП) не дозволила блоку «Перемога», пов'язаному з олігархом-втікачем Іланом Шором, брати участь у президентських виборах і референдумі щодо Євросоюзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Вища судова палата визнала неприйнятною скаргу блоку на рішення Центральної виборчої комісії. Рішення ВСП оскарженню не підлягає.

Зазначається, що блок «Перемога» створили у квітні 2024 року у Москві. До нього увійшли п'ять партій (Шор, Шанс, Відродження, Альтернативна сила порятунку Молдови та Victorie) підконтрольних побіжному олігарху-втікачу й політику, засудженому в Молдові на 15 років, Ілану Шору.

На засіданні 7 серпня Центральна виборча комісія (ЦВК) відмовила блоку «Перемога» у реєстрації для участі у президентських виборах та референдумі. 

Згідно з постановою ЦВК, неможлива реєстрація блоку з назвою схожою з назвою іншої партії.

У цьому випадку назва блоку «Перемога – Victorie» схожа на назву партії, що входить до цього блоку - Victoria.

Читайте також: Санду офіційно оголосила про участь у наступних президентських виборах

ЦВК також звернув увагу на те, що до блоку увійшла вже неконституційна партія Шор, а її лідера Ілана Шора засуджено в Молдові на 15 років.

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія Молдови (ЦВК) 24 серпня відмовилася зареєструвати ініціативну групу Людмили Корсун, яка підтримує лідера РФ Володимира Путіна, і заявила про намір брати участь у президентських виборах країни як незалежний кандидат.

Фото: NewsMaker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-