Виторг від пива, випущеного на згадку про висилку з РФ чеських дипломатів, піде на підтримку України

Виторг від пива, випущеного на згадку про висилку з РФ чеських дипломатів, піде на підтримку України

Укрінформ
У Чехії за підтримки Міністерства закордонних справ країни випустили пиво на згадку про депортацію з Росії чеських дипломатів, а кошти від його продажу підуть на підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Прага.

«Пиво та благодійність! Цього року Ондржей Соукуп (журналіст «Чеського радіо» - ред.) за невеликої підтримки МЗС знову зварив пиво Vyhostivar як нагадування про колег з посольства Чехії в Москві, висланих з Росії після «справи Врбетіце». Ми виставляємо на торги п'ять пляшок цього пива. Вторговані кошти будуть передані організації «Людина у біді» для допомоги Україні», – повідомив заступник міністра закордонних справ Чехії Ян Маріан.

Назва пива Vyhostivar відсилає до дієслова vyhostit - «видворити», «депортувати».

Зазначається, що у квітні 2021 року з посольства Чеської Республіки в Москві було вислано 20 співробітників дипмісії, з них 16 дипломатів.

Це стало кроком у відповідь з боку Росії на оголошення персонами нон грата 18 російських дипломатів, які були, за даними чеської розвідки, співробітниками російських спецслужб.

Читайте також: В Україні зросло виробництво пива

Чеське МЗС прийняло рішення вислати частину працівників посольства РФ у зв'язку з отриманням від контррозвідки даних про причетність російських агентів ГРУ до вибухів на складі боєприпасів у селищі Врбетіце у 2014 році.

Як повідомляв Укрінформ, президент Чехії Петр Павел на зустрічі з чеськими послами в Празі заявив, що у зовнішній та безпековій політиці Чеської Республіки сьогодні немає важливішого завдання, ніж подальша підтримка України.

Фото: Jan Lipavský / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-