Макрон про пошук нового прем’єра: Намагаюся знайти найкраще рішення

Макрон про пошук нового прем’єра: Намагаюся знайти найкраще рішення

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон запевняє, що докладає усіх зусиль у пошуках нового прем’єр-міністра, щоб знайти найкраще рішення для країни.

Про це він заявив під час свого візиту до сербської столиці Белграда у четвер ввечері, передає Укрінформ із посиланням на BFMTV.

«Повірте, я докладаю всіх зусиль, і вдень і вночі. Роблю це впродовж тижнів, навіть якщо ви цього не обов’язково бачили, щоб прийти до найкращого рішення для країни», - зазначив Макрон.

Він також запевнив, що уряд, що нині йде у відставку, стикнувся із певними викликами, проте спростував думку про те, що «уряд не виконує свою роботу».

Зазначається, що через понад 50 днів після розпуску парламенту президентом Макроном у Франції досі не сформований новий уряд.

За підсумками проведених дострокових парламентських виборів на початку липня, Національні збори розбиті на три великі блоки: альянс лівих партій «Нового народного фронту» (193 депутати), центристська коаліція Макрона (166 депутатів) і ультраправі «Національне об’єднання» (142 депутатів).

Читайте також: Макрон і Стармер заявили про подальшу підтримку України

Проте на даний момент глава держави вже виключив один варіант: уряд у складі виключно лівої коаліції «Нового народного фронту», який запропонував Люсі Кастес, високопоставлену держслужбовицю, на посаду прем’єрки.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня та 7 липня у Франції відбулися два тури дострокових парламентських виборів.

Остаточну перемогу здобув лівий «Новий народний фронт», президентський табір фінішував другим, а ультраправе «Національне об’єднання» та його союзники замкнули трійку лідерів.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-