США схвалили продаж пускових установок Patriot для Нідерландів

США схвалили продаж пускових установок Patriot для Нідерландів

Укрінформ
Державний департамент США ухвалив рішення про можливий продаж уряду Нідерландів нових і модернізованих пускових установок M903 для ЗРК "Patriot" та супутнього обладнання.

Про це повідомила пресслужба Агентства зі співпраці у сфері оборони і безпеки США (Defence security cooperation agency), передає Укрінформ.

Відомство уже надало необхідний сертифікат, яким повідомило Конгрес США про можливий продаж.

Уряд Нідерландів звернувся з проханням придбати дві нові пускові установки Patriot M903, а також обладнання і послуги для модернізації наявних M901 до конфігурації M903 LS.

Орієнтовна вартість замовлення становить 224 мільйони доларів. До нього увійдуть також запасні частини, навчання, матеріально-технічний пакет.

«Запропонований продаж покращить спроможність протиракетної оборони Нідерландів протистояти нинішнім і майбутнім ворожим загрозам. Нідерланди використовуватимуть посилені можливості для зміцнення оборони своєї країни, стримування регіональних загроз і забезпечення безпеки в регіоні», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Міністр оборони Нідерландів не назвав дату поставки Patriot в Україну - щоб не інформувати Росію

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати 22 серпня схвалили продаж Румунії ракет класу «повітря-повітря» AIM-120 AMRAAM, які мають зміцнити протиповітряну оборону країни.

23 серпня Державний департамент США схвалив продаж уряду Норвегії ракет класу «повітря-повітря» середньої дальності на суму 405 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-