У Венесуелі сталося масштабне відключення електроенергії

У Венесуелі сталося масштабне відключення електроенергії

Укрінформ
В усіх штатах Венесуели та столиці Каракасі у п’ятницю вранці сталося відключення електроенергії.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

Збій розпочався близько 04:50 за місцевим часом, уряд заявляє про «електричний саботаж».

Міністр зв’язку Венесуели Фредді Нанес заявив, що в усіх 24 штатах країни спостерігалися перебої в електропостачанні, фахівці працюють над його відновленням. Нанес схарактеризував збій як «відчайдушну» спробу опонентів президента Ніколаса Мадуро усунути його від влади.

Видання зазначає, що у 2019 році під час політичних заворушень жителі Венесуели потерпали від регулярних відключень електроенергії, в яких уряд майже завжди звинувачував своїх опонентів. Однак, на думку експертів, відключення були наслідком лісових пожеж, а також поганого технічного обслуговування гідроенергетичної інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня у Венесуелі відбулися президентські вибори. Про перемогу на них заявив і Ніколас Мадуро, і головний опозиційний кандидат Едмундо Гонсалес.

Після виборів у Венесуелі розпочалися мітинги прихильників опозиції, які вважають, що влада сфальсифікувала результати виборів. За даними ООН, щонайменше 23 протестувальники були вбиті під час антиурядових демонстрацій і близько 2400 заарештовані.

Читайте також: У Венесуелі поновилися протести опозиції

Незалежні спостерігачі назвали голосування недемократичним. Сім країн ЄС закликали Венесуелу оприлюднити результати президентських виборів, а США заявили, що визнали Едмундо Гонсалеса переможцем, попри те, що виборчі органи країни оголосили перемогу чинного президента Ніколаса Мадуро.

Фото: Carlos Garcia Rawlins

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-