У грецькому місті оголосили надзвичайну ситуацію через масову загибель риби

У грецькому місті оголосили надзвичайну ситуацію через масову загибель риби

Укрінформ
У центральному грецькому портовому місті Волос влада оголосила надзвичайну ситуацію через масовий наплив мертвої риби, що, на думку місцевих жителів, може загрожувати їхньому життю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Greek City Times.

Зазначається, що надзвичайна ситуація у місті оголошена на місяць.

На думку влади, такий крок забезпечить необхідне фінансування та ресурси для прискорення очищення порту Пагасетської затоки, де вздовж берегової лінії та річок накопичилися тонни мертвої риби.

У вівторок повідомлялося, що влада вже зібрала 57 тонн мертвої риби з пляжів біля Волоса, і в суботу два судна завершать цей процес.

Крім цього, для утримання величезної кількості мертвої риби в гирлі річки Ксірія були встановлені спеціальні сітки.

Це вже друга екологічна криза, яка вразила порт Волоса, розташований за три з половиною години їзди на північ від столиці Афін, після руйнівних повеней у регіоні Фессалія минулого року.

Читайте також: У Криму масово гине риба - ЗМІ

Саме ці повені поповнили водою сусіднє озеро, яке було осушено в 1962 році для боротьби з малярією, розширивши його втричі більше звичайного розміру.

Відтоді води в озері значно зменшилося, таким чином виштовхуючи прісноводних риб до порту Волоса, де вони не можуть вижити на своєму шляху до Пагасетійської затоки та Егейського моря.

Як повідомляв Укрінформ, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець наголосив, що забруднення річки Сейм є надзвичайною подією, і не можна допустити, щоб забруднені води дійшли до водозабору столиці.

Фото: Greek City Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-