В Австралії близько 30 тисяч людей залишилися без світла через негоду

В Австралії близько 30 тисяч людей залишилися без світла через негоду

Укрінформ
Десятки тисяч людей у південному австралійському штаті Тасманія у неділю залишилися без електроенергії внаслідок шквальних вітрів та сильних дощів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Сьогодні вранці близько 30 000 споживачів по всьому штату залишилися без світла», – повідомила державна енергетична компанія Tasnetworks.

Національне метеорологічне агентство країни поінформувало, що холодний фронт над Тасманією, де мешкає близько 570 тисяч людей, відходить. Однак там зауважили, що зливи і грози продовжують створювати ризик виникнення руйнівних поривів вітру.

Під час пресконференції міністр із надзвичайних ситуацій Тасманія Фелікс Елліс заявив, що через негоду було пошкоджене майно, лінії електропередач та інфраструктуру, додавши, що на ліквідацію збитків, ймовірно, потрібні будуть значні кошти.

Читайте також: В Україні через бойові дії та техпорушення знеструмлені 534 населені пункти

Екстрені служби видали попередження про повені, які можуть залишити жителів Тасманії ізольованими впродовж кількох днів: штат готується до проходження чергового холодного фронту в ніч з неділі на понеділок.

«Існує ймовірність затоплення будівель, а дороги можуть бути недоступними», – сказав виконавчий директор Державної служби із надзвичайних ситуацій Тасманії Мік Лоу.

Як повідомляв Укрінформ, у Японії, яку накрив потужний тайфун «Шаньшань», щонайменше шестеро людей загинули і понад 100 постраждали.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-