У Росії затримали за хабарі вже шостого генерала з команди Шойгу

У Росії затримали за хабарі вже шостого генерала з команди Шойгу

Укрінформ
Слідчий комітет Росії заявив про затримання заступника командувача Ленінградського військового округу Валерія Мумінджанова у кримінальній справі про хабарі в особливо великих розмірах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

За версією слідства, Мумінджанов привласнив щонайменше 20 мільйонів рублів ($220 тис). У Ленінградському військовому окрузі Мумінджанов займався питаннями матеріально-технічного забезпечення. До цього він очолював Департамент ресурсного забезпечення Міністерства оборони Росії та відповідав за речове забезпечення.

Як зазначається у матеріалах кримінальної справи, він брав "відкати" з постачальників обмундирування за те, що від імені міністерства сприяв укладенню з ними контрактів. Загальний обсяг контрактів, укладених за його сприяння, становив понад 1,5 мільярда рублів ($16,5 млн). Договори, зокрема, стосувалися і постачань для потреб російської армії на війні в Україні.

Читайте також: У Росії затримали ще одного ексзаступника Шойгу за підозрою в розкраданнях

Слідство встановило, що Мумінджанов та його родина володіють численними об'єктами нерухомості у Москві та Воронежі загальною вартістю понад 120 мільйонів рублів. Законність їх придбання зараз перевіряється.

Також зазначається, що сьогодні ж Слідчий комітет РФ почав повторно розглядати справу колишнього начальника служби утилізації Головного автобронетанкового управління Міноборони Іллі Тимофєєва. Його звинувачують у незаконному допуску до роботи зі списаною бронетехнікою та одержанні хабарів від компаній-підрядників.

The Moscow Times повідомляє, що Мумінджанов став вже шостим генералом з команди колишнього міністра оборони Сергія Шойгу, затриманим через підозру в хабарництві.

Як повідомлялося, проти чиновників Міністерства оборони Росії останніми місяцями неодноразово висувалися звинувачення у розкраданнях, отриманні хабарів та шахрайстві. Так, минулого тижня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти колишнього заступника міністра оборони РФ генерала армії Павла Попова, його підозрюють у шахрайстві та розкраданні коштів на будівництві парку «Патріот» у Підмосков’ї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-