США можуть невдовзі представити пропозиції по остаточній мирній угоді в Газі

США можуть невдовзі представити пропозиції по остаточній мирній угоді в Газі

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що його команда впритул наблизилася до готовності представити пропозиції по остаточній угоді, яка дозволить повернути заручників, утримуваних бойовиками ХАМАСу, а також припинити бойові дії в Газі.

Про це він сказав журналістам у понеділок після зустрічі команди з питань національної безпеки, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми є дуже близькими до цього», - зауважив Байден у відповідь на запитання, чи готовий він оголосити остаточні пропозиції щодо угоди вже цього тижня.

Водночас, президент США не погодився, що прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху робить достатньо для того, аби забезпечити звільнення бранців, утримуваних ХАМАСом.

Читайте також: В Ізраїлі пройшли масові протести після вбивства ХАМАСом заручників

Байден також зазначив, що спілкувався з родичами заручника, громадянина США, підкресливши, що його адміністрація не має намірів здаватися і надалі працюватиме так наполегливо, як зможе.

Нагадаємо, висловлювання президента США пролунали на тлі, коли військові виявили тіла шістьох убитих ХАМАСом бранців. Це спричинило масову демонстрацію в Тель-Авіві та інших ізраїльських містах з вимогами звільнення заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-