Монголія має показати себе «демократичним оазисом» та арештувати Путіна - експерт

Монголія має показати себе «демократичним оазисом» та арештувати Путіна - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Американський науковець Януш Бугайський вважає, що влада Монголії має не піддаватися залякуванням та арештувати Володимира Путіна під час його перебування в цій країні.

Таку думку експерт висловив у розмові з кореспондентом Укрінформу.

«Щоб продемонструвати, що вона є демократичним оазисом у морі євразійської автократії, Монголія повинна виконати свої зобов’язання за Римським статутом МКС, заарештувавши Путіна», - зазначив Бугайський.

Крім того, на його думку, уряд в Улан-Баторі повинен чітко дати зрозуміти, що його не залякають імперіалістичні російські та китайські сусіди, водночас закликаючи до більш широких та інтенсивних зв’язків із трансатлантичними та транстихоокеанськими демократіями.

Януш Бугайський - старший науковий співробітник Джеймстаунського фонду (Вашингтон, США). Один із головних спікерів Форуму вільних народів/держав Постросії. Автор багатьох книг, у тому числі «Failed State: A Guide to Russia's Rupture / Неспроможна держава: путівник по розпаду Росії» (2022).

Читайте також: МЗС: Монголія розділила відповідальність Путіна за воєнні злочини, не арештувавши його

Як повідомлялося, Путін 2 вересня прибув до Монголії. Напередодні цього візиту Міжнародний кримінальний суд у Гаазі нагадав, що на Монголію поширюється зобов'язання виконувати його вимоги.

Європейський Союз також заявив про підтримку рішень Міжнародного кримінального суду та нагадав Монголії про обов’язки країни-учасниці Римського статуту щодо виконання рішень МКС, зокрема, виконання ордера на арешт Путіна.

У березні 2023 року МКС видав ордер на арешт Путіна за підозрою у незаконній депортації дітей з України та в незаконному переміщенні українців у Росію.

Фото: DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-