Продажі електромобілів у Норвегії встановили новий рекорд

Продажі електромобілів у Норвегії встановили новий рекорд

Укрінформ
Серед нових автівок, придбаних жителями Норвегії в серпні, на електромобілі припало 94%  – це абсолютний світовий рекорд.

Про це повідомляє RFI, передає Укрінформ.

За даними Норвезької дорожньої федерації (OFV), найпопулярніші електромобілі - Tesla Model Y  (18,8% продажів), трохи менша частка в Hyundai Kona і Nissan Leaf.

У серпні норвежці купили 10 480 нових електромобілів, а з початку року - 68 435.

В інших країнах Європи високі ціни та недостатньо розвинена інфраструктура гальмують просування електромобілів. Водночас, зауважує видання, зросли продажі гібридних моделей, які об'єднують двигуни на викопному пальному з електричними батареями.

Читайте також: В Україні зростає попит на нові електромобілі - Укравтопром

Норвегія, великий виробник нафти і газу, поставила собі за мету до 2025 року продавати лише автомобілі з нульовим рівнем викидів, що на 10 років випереджає відповідну мету ЄС. Країна пропонує широкі податкові пільги, які роблять електромобілі конкурентоспроможними за ціною.

«Жодна країна у світі не наближається до Норвегії в «гонитві електромобілів». Якщо ця тенденція збережеться, ми незабаром будемо на шляху до досягнення нашої мети - 100-відсоткового переходу на автомобілі з нульовим рівнем викидів до 2025 року», - заявив директор OFV Ойвінд Солберг Торсен.

Читайте також: Канада запроваджує 100% мита на китайські електромобілі

Для порівняння, за даними Європейської асоціації автовиробників Automobile Manufacturers Association, у липні загалом у ЄС електромобілі становили лише 12,1% продажів нових автівок.

Як повідомляв Укрінформ, німецький автовиробник BMW AG минулого місяця вперше продав у Європейському Союзі більше електромобілів, аніж Tesla Inc.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-