Відмовою від арешту Путіна Монголія поставила під удар свою міжнародну суб'єктність - Костін

Відмовою від арешту Путіна Монголія поставила під удар свою міжнародну суб'єктність - Костін

Заява
Укрінформ
Відмовою від арешту російського лідера Володимира Путіна Монголія поставила під удар свою міжнародну суб'єктність.

Про це йдеться у заяві генерального прокурора України Андрія Костіна у відповідь на відмову влади Монголії виконати ордер Міжнародного кримінального суду (МКС) на арешт Володимира Путіна, передає Укрінформ.

«Сьогодні Путін принизив Монголію, цинічно використавши її як розмінну монету у своїй геополітичній грі.

Хотів би нагадати представникам влади цієї країни, що здатність дотримуватися своїх зобовʼязань за міжнародним правом — це один з основних критеріїв належності держави до цивілізованого світу. Світу, який цінує людське життя та свободу.

Надання гарантій безпеки злочинцеві підриває саму суть глобальної правової системи і серйозно порушує цінності демократичних країн.

Відмовою від арешту Путіна Монголія свідомо поставила під удар свою міжнародну суб'єктність», - йдеться у заяві генпрокурора.

Зазначається, що «норми міжнародного права створені саме для того, щоб народи у світі не платили кровʼю за свою свободу, як зараз за неї платять українці».

Читайте також: МЗС: Монголія розділила відповідальність Путіна за воєнні злочини, не арештувавши його

Генпрокурор пообіцяв продовжити співпрацю з міжнародними партнерами, щоб забезпечити покарання для воєнних злочинців і відновити справедливість для всіх, хто постраждав від російської агресії.

Як повідомлялося, у понеділок, 2 вересня, Путін з офіційним візитом прилетів до Монголії.

Це перший візит Путіна в країну, яка ратифікувала Римський статут і яка має заарештувати російського лідера за ордером, виданим у 2023 році МКС у Гаазі.

У березні 2023 року МКС видав ордер на арешт Путіна за підозрою у незаконній депортації дітей з України та в незаконному переміщенні українців у Росію.

Фото: Андрій Костін/Фейсбук 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-