У Латвії стартували військові навчання за участю країн НАТО

У Латвії стартували військові навчання за участю країн НАТО

Укрінформ
У Латвії з 3 вересня до 8 жовтня проходитимуть військові навчання «Намейс-2024», організовані Національними збройними силами (НЗС) країни за участі майже 11 тисяч латвійських військовослужбовців та солдатів країн-союзників.

Про це повідомляє LSM, передає Укрінформ.

Навчання організовуються у співпраці зі штабом багатонаціональної дивізії НАТО «Північ». У них візьмуть участь солдати США, Естонії та Литви, які входять до складу механізованої піхотної бригади сухопутних військ багатонаціональної бойової групи НАТО, штабу багатонаціональної бригади НАТО у Латвії, підрозділи інтеграційних сил НАТО у Латвії, командування збройних сил Канади у Латвії. Хід навчання підтримуватиметься Об'єднаними силами реагування, а також представниками штабів НАТО різних рівнів.

У межах навчань «Намейс-2024» у вересні НЗС планує провести триденні мобілізаційні тренування для обмеженої кількості військовослужбовців, під час яких буде перевірено роботу мобілізаційних механізмів з метою їх подальшого вдосконалення. Навчання відбудуться на території 3-ї Латгальської бригади Земессардзе.

Зазначається, що під час навчань у співпраці з Державною прикордонною охороною НЗС продовжать вживати заходів щодо зміцнення прикордонної смуги. Планується розпочати розміщення придбаних засобів контрмобільності, насамперед для блокування доріг, а також для зміцнення інфраструктури прикордонних контрольних пунктів та відділів прикордонної охорони фортифікаціями.

Як зазначає Міноборони Латвії, у відповідь на нові виклики безпеки система оборони держави має бути всеосяжною та ґрунтуватися на готовності всього суспільства та державних структур до подолання кризи. Система всеосяжної державної оборони охоплює як державні органи, так і представників приватного сектора, підприємства, неурядові організації, населення та ін.

НЗС повідомляє, що в ході навчань головними та регіональними дорогами Латвії пересуватимуться солдати та військова техніка. У ході виконання навчальних завдань здійснюватимуться польоти військової авіації у повітряному просторі, у тому числі на малих висотах, а також бойові стрілянини на полігонах.

Читайте також: ЄС має намір збільшити військову тренувальну місію для України - Боррель

Навчання «Намейс» проводяться в Латвії з 2014 року. Регулярне проведення військових навчань відіграє важливу роль у підтримці та зміцненні бойового потенціалу НЗС, забезпеченні швидкого реагування на потенційні загрози та безпеку Латвії, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія за підтримки 12 країн-партнерок підготувала за два роки понад 40 тисяч військовослужбовців Сил оборони України у межах багатонаціональної навчальної операції «Інтерфлекс».

Фото: Lība Mellere / Latvijas Radio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-