Білий дім назвав вимоги для врегулювання в Газі

Білий дім назвав вимоги для врегулювання в Газі

Укрінформ
Адміністрація Білого дому й особисто президент США тісно працюють зі сторонами й посередниками щодо врегулювання в Газі, що має передбачати звільнення заручників, гуманітарну допомогу та припинення вогню.

Про це заявив у вівторок під час онлайн-брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми працюємо над пропозицією, яка забезпечить звільнення решти заручників і включатиме масову та негайну допомогу жителям Гази, а також приведе до припинення бойових дій», - сказав Кірбі.

Він спростував інформацію, що американська сторона начебто вже передала сторонам остаточну пропозицію щодо врегулювання в Газі.

«Наша команда досі працює над тим, щоби довести її до завершення, щоби спробувати укласти угоду, яка досягне всіх цих трьох цілей», - зауважив представник Білого дому.

Читайте також: В Ізраїлі пройшли масові протести після вбивства ХАМАСом заручників

Він не став вдаватися в деталі та прогнозувати часові рамки, однак підкреслив, що ведеться «активна» робота, тривають консультації з Ізраїлем, а також Катаром та Єгиптом, які підтримують зв’язок із ХАМАСом. За його словами, президент Джо Байден бере особисту участь у роботі з командою адміністрації, а також у спілкуванні з лідерами в усьому світі.

«Ми робитимемо все можливе, щоби це було зроблено», - наголосив Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент США Джо Байден заявив, що його команда впритул наблизилася до готовності представити пропозиції щодо остаточної угоди стосовно врегулювання в Газі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-