КНДР другий день поспіль надсилає повітряні кулі зі сміттям до Південної Кореї

КНДР другий день поспіль надсилає повітряні кулі зі сміттям до Південної Кореї

Укрінформ
Північна Корея вранці четверга знову запустила повітряні кулі зі сміттям у бік Південної Кореї.

Про це повідомляє Korea Times, передає Укрінформ.

Південнокорейські військові орієнтовно о 9 ранку (за місцевим часом) знову виявили запущені з Півночі кулі з прикріпленими пакетами з невідомим вмістом та звернулись до жителів прикордонних регіонів країни остерігатися падіння предметів і повідомляти в найближчі військові підрозділи чи поліцію у разі виявлення таких повітряних куль.

Північна Корея відновила свої кампанії з надсилання повітряних куль на Південь після майже місячної перерви, із вечора середи до початку четверга відправивши близько 420 повітряних куль зі сміттям у Південну Корею.

Близько 20 тих куль, більшість із яких містили макулатуру та пластикові пляшки, вилучено в Сеулі та сусідній зі столичним регіоном провінції Кьонгі.

КНДР із кінця травня, коли почала «сміттєву» кампанію для боротьби з надсиланням із Південної Кореї антипхеньянських листівок, запустила на Південь тисячі повітряних куль із різним непотребом.

Військові Південної Кореї у відповідь на такі дії Пхеньяна у липні поновили на міжкорейському кордоні трансляцію через гучномовці пропагандистських програм із викриттями правлячого в КНДР режиму.

Читайте також: У КНДР страчують чиновників через збитки від повені - розвідка Південної Кореї

Як повідомляв Укрінформ, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль виступив із новою ініціативою об’єднання з Північною Кореєю на основі свободи та запропонував Пхеньяну створити офіційний канал для діалогу.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-