Нідерланди можуть припинити підтримку мігрантів, яким відмовили у наданні притулку

Нідерланди можуть припинити підтримку мігрантів, яким відмовили у наданні притулку

Укрінформ
Уряд Нідерландів має намір припинити “фінансування даху над головою та харчування” шукачам притулку, яким відмовили у наданні статусу резидента.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Dutch News.

“Правий уряд Нідерландів має намір припинити фінансування будь-якої форми розміщення для шукачів притулку, яким відмовили у наданні статусу резидента та наказали залишити країну, заявила в середу міністерка з питань міграції та надання притулку Маржолейн Фабер”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у п'яти великих містах Нідерландів, включаючи Амстердам, Роттердам та Ейндговен, діють базові притулки для шукачів притулку, яким відмовлено в його наданні, щоб вони не опинялися на вулицях, і частина фінансування надходить від держави.

Але це люди, за словами Фабер, “мали виїхати давно”.

У коаліційній угоді уряду вказувалося, що фінансування від держави припиниться, дата цього - січень наступного року.

Читайте також: Чеська поліція затримала автівку, яка везла нелегалів у Німеччину

Попередник Фабер Ерік ван дер Бург також хотів припинити фінансування, щоб скоротити витрати, але партнери із коаліції D66 і ChristenUnie змусили його змінити рішення минулого року.

Наразі держава виділяє €30 мільйонів на забезпечення “ліжка, хліба та ванни” для шукачів притулку, які не змогли його отримати. Ця схема вперше була запущена у 2018 році. Місцеві ради вирішуватимуть, чи хочуть вони взяти на себе додаткові витрати.

Міністри та представники місцевої влади борються з проблемою шукачів притулку, які його не отримали, багато років.

Наразі шукачів, які не отримали притулку, виселяють з центрів для біженців в очікуванні, що вони повернуться додому. Тисячі з них змушені жити у важких умовах або в притулках, якими опікуються церкви та інші благодійні організації.

Читайте також: Департамент міграції Литви підтвердив продовження посвідок на проживання біженців до 2026 року

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах кризова ситуація щодо надання притулку біженцям, у скрутній ситуації опинилися й українці після закриття пункту прийому в Утрехті.

В Утрехті з 19 серпня 2024 року через переповнення на невизначений термін зачинений центральний пункт прийому біженців з України.

Фото: No-Border.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-