У спецслужбі Австрії не коментують можливий обхід санкцій проти РФ вітчизняним авіавиробником

У спецслужбі Австрії не коментують можливий обхід санкцій проти РФ вітчизняним авіавиробником

Ексклюзив
Укрінформ
Управління держбезпеки та розвідки (DSN), до сфери відповідальності якого входить нагляд за дотриманням санкцій ЄС, відмовилося коментувати випадок з можливим обходом санкцій австрійським авіавиробником Diamond Aircraft Industries та постачанням продукції в Росію.

У відповідь на інформаційний запит Укрінформу в МВС Австрії, куди структурно входить DSN, послалися на те, що спецслужба не коментує розслідування, які тривають.

"З боку DSN ми не можемо надати жодної додаткової інформації щодо поточних розслідувань", - відповів речник МВС Патрік Майєргофер на надісланий до DSN запит з проханням прокоментувати опубліковану у ЗМІ інформацію про можливий обхід санкцій ЄС проти РФ двома австрійськими компаніями, які належать китайським холдингам.

Також залишилося без відповіді і прохання повідомити, чи відомі DSN інші випадки порушення санкцій Євросоюзу проти Росії австрійськими фізичними та юридичними особами.

Читайте також: Два підсанкційні російські олігархи стали співвласниками найбільшої нафтової компанії Британії

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня австрійська газета Kronen Zeitung опублікувала матеріал про те, що австрійська компанія Diamond Aircraft могла постачати у РФ через Китай запчастини та двигуни до своїх літаків в обхід санкцій ЄС. Зазначалося, що принаймні один з кінцевих споживачів, Уральський завод цивільної авіації (УЗГА), бере участь у виробництві смертоносних безпілотників, що використовуються російською армією у війні проти України. З посиланням на українські джерела газета повідомила, що літаки Diamond Aircraft також використовуються для підготовки пілотів винищувачів.

Поруч з цим у матеріалі Kronen Zeitung йшлося також про те, що австрійська компанія FACC могла постачати Росії свою пластикову продукцію під час вторгнення в Україну.

В обох компаніях спростовують обхід санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-