Сейм Латвії підтримав у першому читанні заборону на користування авто з білоруськими номерами

Сейм Латвії підтримав у першому читанні заборону на користування авто з білоруськими номерами

Укрінформ
У четвер, 5 вересня, Сейм Латвії підтримав у першому читанні поправки до Закону «Про дорожній рух», які з 1 листопада цього року запроваджують заборону на перебування в країні транспортних засобів, зареєстрованих у Білорусі.

Про це повідомляє Delfi, передає Укрінформ.

Законопроєкт визначено як терміновий, відповідно, він буде затверджений у двох, а не в трьох читаннях.

Поправки передбачають, що транспортні засоби, які мають білоруську реєстрацію, і які зараз перебувають на території Латвії, мають бути вивезені або зареєстровані для участі в дорожньому русі в країни до 31 жовтня.

Після встановленого терміну білоруські автомобілі зможуть в'їхати до Латвії тільки один раз для транзитного перетину території країни, заздалегідь подавши заявку через систему електронних послуг Дирекції безпеки дорожнього руху.

Міністерство юстиції пропонує включити в регулювання два винятки. Законопроєкт не стосуватиметься осіб з обмеженою рухливістю, які керують належними їм автомобілями, зареєстрованими в Білорусі, і в'їжджають до Латвії з метою відвідати родичів. Крім того, за рекомендацією МЗС, автомобілі, зареєстровані в Білорусі, зможуть в'їхати до Латвії в особливих випадках, пов'язаних із безпекою. У таких випадках особам необхідно буде отримати дозвіл від Служби фінансової розвідки для в'їзду на територію Латвії.

Читайте також: Литва встановила «їжаки» та «зуби дракона» навпроти мосту до Калінінградської області РФ

Планується, що в разі недотримання нового регулювання в Латвії може бути здійснена конфіскація зареєстрованих у Білорусі транспортних засобів із подальшою їх передачею на користь України.

Як повідомляв Укрінформ, з 16 липня особам із зареєстрованими у Білорусі транспортними засобами – легковими пасажирськими автомобілями – заборонено в'їжджати до Європейського Союзу через прикордонні пункти перетину кордону Латвії з Білоруссю та Латвії з РФ.

Фото: F64

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-