Пентагон досі не використав значну частину виділених на допомогу Україні коштів - Reuters

Пентагон досі не використав значну частину виділених на допомогу Україні коштів - Reuters

Укрінформ
Адміністрація США має до кінця місяця витратити 6 млрд доларів на військову допомогу Україні або ризикує втратити ці кошти.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на власні джерела.

“Адміністрація президента США Джо Байдена проводить невідкладні обговорення із Конгресом, аби мати змогу використати до 6 млрд дол. у військовій допомозі для України до кінцевого терміну, що настане 30 вересня”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що 30 вересня у США завершується фіскальний рік й виділені раніше на військову допомогу Україні кошти після цієї дати не зможуть бути використані.

У Держдепі сподіваються, що обидві палати Конгресу США встигнуть до кінця цього місяця ухвалити спеціальний законопроєкт, який дозволить продовжити термін використання цих коштів. “Співробітники Конгресу, які попросили залишитися анонімними, обговорюючи чинні перемовини, наполягають, що рішення буде знайдене, зважаючи на двопартійну підтримку допомоги уряду президента України Володимира Зеленського”, - наголошує Reuters.

Читайте також: Чи є в Європи можливості одноосібно підтримувати Україну?

Наразі достеменно незрозуміло, чому темп передачі Україні американського озброєння цього року сповільнився. “Частково це повʼязано із занепокоєнням міноборони США щодо вичерпання власних запасів, оскільки оборонна промисловість страждає від проблем із ланцюгами постачання”, - пояснює агентство.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Палата представників Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд підтримки нашої держави, утім ці кошти виділятимуться поступово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-