Маск очолить комісію із ефективності уряду США у разі перемоги Трампа

Маск очолить комісію із ефективності уряду США у разі перемоги Трампа

Укрінформ
Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що у разі перемоги на виборах він створить комісію із ефективності уряду на чолі із мільярдером Ілоном Маском.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на промову колишнього президента США у Нью-Йоркському економічному клубі про бачення економічного розвитку країни.

Трамп обговорював ідею створення комісії із ефективності уряду зі своїми помічниками протягом декількох тижнів, поінформували поінформовані джерела Reuters. Однак під час своєї промови у четвер він вперше підтримав цю ідею публічно. 

Зазначається, що Трамп не уточнив, як працюватиме ця комісія, окрім того, що вона розробить план усунення «шахрайства та неналежних платежів» протягом шести місяців після створення.

«Я створю комісію із ефективності уряду, завданням якої буде проведення повного фінансового аудиту та аудиту ефективності всього федерального уряду», – заявив Трамп в економічному клубі.

Це також був перший раз, коли Маск погодився очолити орган у разі його створення.

Читайте також: Американська профспілка висунула звинувачення Трампу і Маску за погрози страйкарям

«Я з нетерпінням чекаю на можливість служити Америці, якщо випаде така нагода. Мені не потрібна ані зарплата, ані звання, ані визнання», – написав Маск у соцмережі Х.

Як повідомляв Укрінформ, Трамп у разі перемоги на виборах планує включити Ілона Маска в державну комісію з аудиту федеральних витрат Сполучених Штатів з метою їх скорочення – попри потенційний конфлікт бізнес-інтересів мільярдера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-