Через санкції Росія переплачує 60% ціни на багато товарів з Китаю - Штати в ОБСЄ

Через санкції Росія переплачує 60% ціни на багато товарів з Китаю - Штати в ОБСЄ

Укрінформ
Через санкції Росія платить величезну надбавку до ціни на імпорт товарів, необхідних для ведення війни проти України, у тому числі понад 60% надбавку на багато товарів з Китаю.

Як передає Укрінформ, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер під час чергового засідання Постійної ради цієї організації у Відні.

"Санкції коаліції також означають, що Росія платить величезну надбавку до ціни на імпорт, необхідний для ведення війни. У тому числі вона платить на понад 60% більше за багато товарів з Китаю", - сказала вона.

За словами Брукер, з лютого 2022 року санкції позбавили Росію активів і доходів на суму понад 400 млрд дол. США. "Це еквівалентно чотирьом рокам фінансування її війни. Тепер Росія має на сотні мільярдів менше доходів для продовження своєї війни", - вказала на ефективність санкцій американська дипломатка.

Вона додала, що ліквідні активи російського Фонду національного добробуту РФ "скоротилися на 50% з лютого 2022 року, оскільки Росія намагається покрити дефіцит бюджету, спричинений витратами, пов'язаними з війною".

Брукер наголосила на тому, що попри усі економічні труднощі наразі "Росія не демонструє жодних ознак того, що готова припинити бойові дії та вивести свої війська з суверенної території України".

Читайте також: США ввели нові санкції для обмеження експорту газу з Росії

"Ми продовжимо працювати з Україною та нашими партнерами, щоб використати всі наявні інструменти для перешкоджання використанню Росією міжнародної фінансової системи для ведення війни та підриву підтримки російської військово-промислової бази. Як підтвердив президент Байден 26 серпня, "Сполучені Штати будуть стояти з народом України, доки він не переможе", - заявила Брукер.

Як повідомляв Укрінформ, раніше агентство Reuters із посиланням на співрозмовників стверджувало, що деякі російські компанії стикаються зі збільшенням затримок та зростаючими витратами за платежі з торговими партнерами в Китаї, залишаючи транзакції на десятки мільярдів юанів у підвішеному стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-