У Румунії підтвердили, що російський дрон залітав на територію країни

У Румунії підтвердили, що російський дрон залітав на територію країни

Укрінформ
У Міністерстві оборони Румунії підтвердили, що під час чергової атаки РФ по Україні в ніч на 8 вересня російський дрон порушив повітряний простір Румунії.

Про це відомство повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що жителі в румунських повітах Тулча та Констанца отримали сповіщення з попередженням RO-Alert о 2:20 та 2:38.

Починаючи з 2:25, два літаки F-16 ВПС Румунії вилетіли з 86-ї авіабази Борча для моніторингу за повітряною обстановкою.

У заяві Міноборони Румунії зазначається, що під час цих подій «система радіолокаційного спостереження виявила і відстежила маршрут безпілотника, який з'явився в національному повітряному просторі і покинув національну територію в напрямку України».

У відомстві припускають, що дрон міг впасти в нежитловому районі поблизу села Періправа в повіті Тулча, де зараз проводиться пошукова операція.

«Міністерство національної оборони рішуче засуджує ці атаки, здійснені Російською Федерацією проти українських цивільних об'єктів та інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать міжнародному праву», – йдеться у заяві.

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликала сусідів збивати російські ракети

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили ЗСУ зазначали раніше у неділю, що під час атаки на Одеську область група ударних безпілотників, запущених військами РФ, порушила повітряний простір Румунії

Сили протиповітряної оборони вночі 8 вересня збили 15 російських ударних безпілотників типу Shahed та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

У серпні у Румунії поблизу кордону з Україною було виявлено фрагменти безпілотника.

Фото: Rakoon

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-