МЗС Румунії засудило порушення повітряного простору країни російським дроном

МЗС Румунії засудило порушення повітряного простору країни російським дроном

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Румунії висловило рішуче засудження порушення повітряного простору країни російським безпілотником у ніч на 8 вересня.

Про це зовнішньополітичне відомство написало у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Злочинні російські БПЛА порушили повітряний простір Румунії під час атаки на українську цивільну інфраструктуру. Ми рішуче засуджуємо ці порушення і закликаємо Росію припинити безрозсудну ескалацію», - йдеться у заяві.

У відомстві додали, що Румунія вже поінформувала про інцидент союзників та НАТО і підтримує з ними зв’язок щодо інциденту.

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили ЗСУ зазначали раніше у неділю, що під час атаки на Одеську область група ударних безпілотників, запущених військами РФ, порушила повітряний простір Румунії.

Читайте також: Росія за тиждень застосувала проти України понад 800 КАБів та майже 300 «Шахедів» - Зеленський

Пізніше у Міністерстві оборони Румунії підтвердили, що під час чергової атаки РФ по Україні в ніч на 8 вересня російський дрон порушив повітряний простір Румунії. У відповідь два літаки F-16 ВПС країни вилетіли з 86-ї авіабази Борча для моніторингу за повітряною обстановкою.

Сили протиповітряної оборони України вночі 8 вересня збили 15 російських ударних безпілотників типу Shahed та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане засудив порушення Росією повітряного простору країни-члена Альянсу Румунії, внаслідок якого російський дрон залітав уночі на румунську територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-