У Латвії впав російський безпілотник

У Латвії впав російський безпілотник

Укрінформ
На сході Латвії 7 вересня розбився російський військовий дрон.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міноборони Латвії.

"У суботу, 7 вересня, російський безпілотний літальний апарат (БПЛА) розбився в муніципалітеті Резекне, Латвія", - йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронні органи Латвії з’ясовують обставини інциденту, за попередніми даними, це був військовий БПЛА Російської Федерації, який, за наявною у РНБО інформацією, залетів у повітряний простір Латвії з Білорусі.

Національні збройні сили діють відповідно до встановлених процедур, зокрема, інформують командування НАТО. Інцидент був доведений до відома відповідних урядовців, правоохоронних органів та країн НАТО в регіоні. Національні збройні сили виявили БПЛА, що заходив на територію Латвії, відстежили його рух та визначили місце падіння. Розслідування триває.

"Ця ситуація є підтвердженням того, що нам потрібно продовжувати розпочату роботу зі зміцнення східного кордону Латвії, включаючи розвиток можливостей протиповітряної оборони та засобів радіоелектронної боротьби для обмеження діяльності БПЛА різного призначення", — сказав міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

Читайте також: Міністр оборони Латвії: Якщо інциденти з дроном РФ повторяться на території НАТО - буде конкретна реакція

У зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну Латвія посилила охорону сухопутних кордонів, повітряного простору та територіальних вод, а збройні сили країни зміцнюють можливості протиповітряної оборони на східному кордоні. Окрім того, союзники по НАТО забезпечують місію повітряного патрулювання над країнами Балтії на ротаційній основі.

Як повідомлялося, в ніч на 5 вересня білоруські військові піднімали в повітря винищувачі для збиття кількох «Шахедів», які потрапили на територію Гомельської області Білорусі з боку української Чернігівської області.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-