КНДР п'ятий день поспіль запускає повітряні кулі зі сміттям у бік Південної Кореї

КНДР п'ятий день поспіль запускає повітряні кулі зі сміттям у бік Південної Кореї

Укрінформ
Північна Корея вже п'ятий день поспіль здійснила запуск повітряних куль зі сміттям у бік Південної Кореї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

"Північна Корея відправила більше повітряних куль зі сміттям до Південної Кореї в неділю, повідомили південно-корейські військові, що стало п’ятим поспіль днем ​​таких запусків", - йдеться у повідомленні.

Об'єднаний комітет керівників штабів (JCS) повідомив, що Північна Корея відновила кампанію із запуску повітряних куль близько 9 години ранку, за кілька годин після того, як запустила близько 200 повітряних куль увечері в суботу.

"Вважаючи безпеку наших людей головним пріоритетом, військові діятимуть рішуче та спокійно відповідно до керівництва", – заявили в JCS.

У відповідь на запуски повітряних куль південно-корейські військові з 21 липня щоденно транслюють антипівнічнокорейську пропаганду через гучномовці на кордоні. Вони утримуються від прямого збивання повітряних куль, посилаючись на занепокоєння безпекою.

Близько 50 пакетів сміття приземлилися у столиці та провінції Кьонгі після запуску в суботу, але жодних небезпечних матеріалів виявлено не було, повідомили у JCS. Кулі містили макулатуру, шматки пластику та пластикові пляшки.

З кінця травня Північна Корея запустила тисячі повітряних куль зі сміттям у відповідь на листівки, які розсилають через кордон північнокорейські перебіжчики та активісти в Південній Кореї.

Читайте також: Південна Корея розгортає систему боротьби з безпілотниками КНДР

Запуск у неділю став 17-м з кінця травня.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея поновила кампанію із запуском повітряних куль на Південь після майже місячної перерви.

КНДР з кінця травня запустила на Південь тисячі повітряних куль із непотребом. Пхеньян розпочав «сміттєву» кампанію у відповідь на листівки проти режиму, які розповсюджує Південна Корея.

Фото:  Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-