Прем’єр Ізраїлю заборонив міністрам відвідувати Храмову гору без його дозволу

Прем’єр Ізраїлю заборонив міністрам відвідувати Храмову гору без його дозволу

Укрінформ
Після попередження служби безпеки про можливу ескалацію конфлікту прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив міністрам, що вони повинні заздалегідь узгоджувати з ним будь-яке відвідування святого місця в Єрусалимі - Храмової гори.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Цей крок був зроблений через кілька тижнів після того, як поліція почала дозволяти відкрито молитись на Храмовій горі, змінивши десятиліттями діючу політику неписаного статус-кво, згідно з яким євреям дозволялось відвідувати Храмову гору в певний час і з численними обмеженнями, але не молитися.

Канцелярія прем'єр-міністра повідомила, що Нетаньягу наголосив міністрам, що статус-кво щодо святого місця не змінився.

«Прем'єр-міністр нагадав про свою директиву про те, щоб міністри не піднімалися на Храмову гору без його попередньої згоди через його військового секретаря», - йдеться в заяві офісу Нетаньягу.

Зазначається, що напередодні Храмову гору відвідав член парламенту Іцхак Кройзер. А міністр національної безпеки Бен Гвір також оприлюднив інформацію про численні візити на Храмову гору з моменту вступу на посаду в грудні 2022 року. Протягом останніх місяців він неодноразово заявляв, що його політика полягає в тому, щоб дозволити молитись євреям, і відкидав неодноразові подальші наполягання Нетаньягу на тому, що десятиліттями існуючий статус-кво залишається в силі.

Читайте також: Поліція Мюнхена стріляла в озброєну людину поблизу генконсульства Ізраїлю

Зауваження Нетаньягу міністрам у неділю прозвучали після того, як керівники служб безпеки попередили політичне керівництво, що гнів палестинців з приводу Храмової гори може спровокувати серйозну ескалацію насильства проти Ізраїлю на Західному березі річки Йордан і в Єрусалимі.

Храмова гора, яка вважається найсвятішим місцем в іудаїзмі і третьою за святістю в ісламі, часто використовується як мотив для релігійного насильства.

Як повідомляв Укрінформ, троє ізраїльтян були застрелені 8 вересня на прикордонному переході між Західним берегом та Йорданією.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-